De leider en de kunst

De leider heeft nog maar eens een diepgravend artikel gepend, nu over de kunst.

Waar vindt hij de tijd om dat er allemaal nog bij te nemen of heeft hij een legertje getalenteerde spookschrijvers in dienst die de last van zijn al overbelaste rug wegnemen ?

Je moet het artikel echt gelezen hebben om in te zien hoe vorm en inhoud drastisch kunnen verschillen. De inhoud is mijn inziens grotendeels intellectueel aangeklede, groteske rubbish en kletskoek.

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20121221_00410971.

Eén zin typeert veel : "Dat de gevestigde orde in België op losse schroeven staat, heeft gevolgen voor de kunstenaars die zich erdoor beschermd weten en bijgevolg in een behoudsgezinde kramp schieten."

Dat kunstenaars zich met hart en ziel inzetten omdat zij menen dat de leider en zijn kliek het land gaan opblazen om hun "idealen" te verwezenlijken - zelfs ten koste van de een waarschijnlijk significante verarming van de bevolking -  is voor de leider onzin. Hij alleen weet goed is voor ons, en kunstenaars keren zich enkel tegen hem omdat ze de vaste grond van subsidies en zo meer onder hun voeten voelen wegschuiven.

Die man is echt gevaarlijk : al wie zich tegen hem keert heeft totaal niets begrepen van zijn schitterende projecten of is van nature oliedom, en moet dus bekeerd worden.

Van dit soort "self-proclaimed" messias, verlos ons, kiezers !

2014 komt snel naderbij : dat wordt waarschijnlijk onze laatste kans om hem te stoppen voor hij onherstelbare schade toebrengt aan het land - en aan onze portefeuille.

No comments: