Veiligheid ?

"De Amerikaanse overheidsdienst voor telecommunicatie FCC wil af van het verbod op het gebruik van elektronica in vliegtuigen tijdens het taxiën, opstijgen en landen. De telecomtoezichthouder riep de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA vorige week op de regels daarover te schrappen.

Het verbod op het gebruik van bijvoorbeeld laptops, tabletcomputers of mp3-spelers werd ingevoerd omdat elektromagnetische interferentie van de apparaten de boordelektronica zou kunnen storen.

FCC-voorzitter Julius Genachowski vindt het heroverwegen van de huidige regels broodnodig omdat het gebruik van mobiele elektronica "nauw is verweven met ons dagelijks leven". De apparaten zouden bovendien niet alleen onmisbaar zijn voor consumenten, maar ook essentieel zijn voor zakelijk gebruik en daarmee de economie van de VS, zo melden Amerikaanse media."


Lees : http://www.hln.be/hln/nl/4124/Multimedia/article/detail/1549858/2012/12/16/Amerikaanse-overheidsdienst-wil-tablets-en-laptops-aan-tijdens-opstijgen-en-landen.dhtml.

Er zijn twee mogelijkheden : ofwel hebben ze ons jarenlang nodeloos gepest door ons te verbieden onse GSM's aan boord te gebruiken ; ofwel is het gevaar reeël maar wordt het belang van de economie nogmaals hoger geschta dan mensenlevens.

No comments: