Grootheidswaanzin

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20121226_00414744&word=de+koning+verdeelt maar ook : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20121226_00414745&word=academische+terughoudendheid.

De leider's profetisch woord is wet en zijn meningen zijn heilig. Wie niet met hem is is tegen hem. Wie denkt die man eigenlijk dat hij is ? De leider-president van Vlaanderen ? of een soort messias ?

Koning Albert en zijn meningen interesseren me niet ; daarenboven is hij onmachtig en dus ongevaarlijk. De virulente reactie van de leider kan alleen maar betekenen dat de man van Laken regelrecht in de roos geschoten heeft. En indien ik moet kiezen tussen de koning en de leider dan is mijn keuze nog rapper gemaakt dan de vraag gesteld is !

De meningen van de leider zijn bekrompen en uiterst gevaarlijk, en hij meet zich een macht en een gewicht (slechte mop) aan die hij (nog) niet bezit. Zo denkt hij nu al zijn tegenstrevers met mogelijke broodroof te kunnen bedreigen. Dat is pure intimidatie, en de stijl van die man belooft voor de toekomst.

Wanneer gaat Jan met de pet eindelijk inzien dat de man voor wie velen gestemd hebben zweeft op zijn vizioenen van een onafhankelijk, ultra liberaal Flaams paradijs en totaal geen respect heeft voor hun mening, hun toekomst en hun centen ?

Economisten zijn bekrompen ; de markt gaat voor de mens. Nationalisten zijn bekrompen : de natie gaat voor het individu. Een combinatie van beiden is puur dynamiet.

No comments: