Waanzin ?

"In de Bank of America/Merrill Lynch's 2013 Energy Outlook maken analiste Sabine Schels en haar analistenteam korte metten met alle doemdenken over een olieprijs die door het plafond zal vliegen.
Schels & Co stellen vast dat een boom in de productie van olie uit teerzanden de markt overspoelt met olie, een trend die in de komende maanden nog zal versnellen

Schels spreekt van een 'Black Swan' (een onverwachte gebeurtenis) van ongeziene afmetingen. Zij ziet een olieprijs van nog 50 dollar per vat voor West Texas Intermediate mogelijk. Daardoor zal uiteraard ook de prijs voor de Noordzee-variëteit Brent onder druk komen te staan.

Volgens Schels begint de oliemarkt steeds sterker te lijken op de aardgasmarkt. Ook die markt werd overspoeld met grote hoeveelheden aardgas, in zoverre dat de prijs door de vloer ging."

Lees : http://moneytalk.knack.be/economie/geld-en-beurs/beursnieuws/olie-kan-opnieuw-spotgoedkoop-worden/article-4000216561330.htm.

Wij weten allemaal wat analisten waard zijn : ze spelen vogelpik van de vroege morgen tot de late avond en nu en dan scoren ze een toevalstreffer waar ze dan jaren op teren.

Weet deze dame dan niet (en het is niet omdat ze een team analisten heeft dat ze geloofwaardiger wordt) dat de enige bestaansreden van de OPEC is het beschermen van het oliekartel om de prijzen zo hoog mogelijk te houden ?

En dat de prijs van aardgas door de vloer ging, daar hebben wij in dit door de energieboeren geregeerd apenland niets gemerkt, que du contraire.

1 comment:

Pablo Carpintero said...

Ik weet hoe analisten werken : ik heb er honderden ontmoet en ben er zelf een geweest.