Amnestie

"Het Studie- en Documentatiecentrum Oorlog en Hedendaagse Maatschappij (SOMA) roept op tot een "echt debat over collaboratie en repressie", "zonder taboes". Recentelijk laaide het collaboratiedebat weer op na de inoverwegingneming van een amnestievoorstel in de Senaat en na de "onhandige uitspraken" van minister van Justitie Stefaan De Clerck."

"Het wordt tijd om de kennis die is vergaard over de collaboratie en de repressie in alle openheid te bespreken, zonder taboes maar wel met de nodige wetenschappelijke kennis van zaken. Dit is belangrijk voor het functioneren van onze democratische instellingen en voor de toekomst van ons land. Pas dan maakt een echte verzoening een kans op slagen."

Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/5036/Wetstraat/article/detail/1270857/2011/05/27/Collaboratie-was-geen-zaak-van-Vlaanderen-alleen.dhtml.

Hoeveel van de getroffen dames en heren leven nog ? Wat is het nut van een dergelijk debat ?

En een "echte verzoening" ? Verzoening van wie met wie ?

Laat me lachen ! Voor de resterende nazi-flaminganten en sommige van hun afstammelingen ligt de enige mogelijke verzoening in het einde van de Belgische staat. Wraak : meer moet je daar niet achter zoeken.

No comments: