Spookbeeld

Indien je veel vrije tijd over hebt, lees :  http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=1O39RUOC.

"Het spookbeeld van Standard & Poor's" ... of hoe een paar bijna anonieme cijfermasseurs in dienst van kredietprofeten met een betreurenswaardige track record onze politici blijven afdreigen. Die "top-analysten" (give me a break !)  die geen enkele verantwoordelijkheid dragen zouden het (mooi ?) weer in de Wetstraat blijven bepalen. Laat het geweten zijn dat dat enkel kan gebeuren omdat onze dames en heren politici blijkbaar alle verantwoordelijkheid van hun gekromde ruggen hebben afgeschud en volop investeren - in het beste geval - in het immobilisme en - in het slechtste geval - in de verrotting !

Diezelfde krant die nu meedoet aan de beginnende paniekzaaierij over het "ultimatum", dat er geen is, heeft die kredietcrunchers terecht al meerdere malen in hun hemd gezet. Maar altijd opnieuw komen ze weer met blijkbaar onaangetaste autoriteit.  Pure stemmingmakerij en bladvullerij !

Waarom houden we nog verkiezingen en hebben wij nog een democratie ? De hogepriesters van de financiële markten zullen wel bepalen wat wij mogen en moeten doen.

No comments: