Justitie

"Een vijftigjarige man uit Temse die twee zakken met vervallen muffins had weggenomen uit een afvalcontainer aan een supermarkt in Rupelmonde, is wegens diefstal veroordeeld tot zes maanden celstraf met uitstel."

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20110504_121.

En dan zijn er nog die beweren dat justitie niet snel en goed kan werken. Voor hen die het niet zouden begrepen hebben : ja, ik bedoel dit sarcastisch.

En benieuwd hoe ze de dreigende dakpannengooier in Gent gaan behandelen.  Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=BN39IL16&word=dakpannen. Die zal er wellicht veel goedkoper van af komen. Wat die deed  is toch onnoemelijk minder ernstig dan een paar zakken vervallen muffins stelen, of niet soms ?

2 comments:

Pablo Carpintero said...

In een artikel over het probleem van de vervallen voedseloverschotten lees ik "Groenten en fruit van mindere kwaliteit verkopen niet. 'De consument is verwend, dus komt alleen het beste op de markt.'"

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=2K39O9JU&word=de+consument+is+verwend.

Kwaliteit ? Dat zal dan maar afhangen van de definitie zeker ? Ik koop regelmatig kwaliteit uit de supermarkt waarvan je met moeite het verschil nog kan proeven tussen ui, prei en tomaat.

Pablo Carpintero said...

Ze houden ons echt voor incompetente, goedgelovige onnozelaars ...