Slordigheid

Het is een detail, maar het is tekenend voor de onnoemelijke slordigheid van de redakties. De laatste dagen werden we bedolven onder tegenstrijdige details - in dezelfde editie van de krant - over de uitgeschakelde kakkerlak in Pakistan.

Nu lees ik op blz 2 van mijn "kwaliteitskrant" : "Ons leger krijpgt nog amper 0.84 procent van het bbp (1.18 procent als de legerpensioenen worden meegeteld)." en op blz 9 : "Met een budget van 2.76 miljard euro, goed voor 0.84 procent van het bbp (1.14 procent als de kosten voor pensioenen meegrekend worden) ..."

Overigens staat in hetzelfde artikel op blz 9 dat de regering opnieuw 35 miljoen euro wil besparen op defensie. "Om u een idee te geven hoe groot dit bedrag is: netto worden alle buitenlandse operaties in 2011 begroot op niet veel meer dan die besparing, 74 miljoen euro".

Niet veel meer ? 74 miljoen is nog altijd meer dan het dubbele van 35 miljoen. Waar hebben die journalisten / redacteurs leren rekenen ?

Slordigheid, pure slordigheid. En zo vind ik dagelijks wel enkele voorbeelden. Maar ja, wie houdt er nog rekening met het leesvee ?

2 comments:

Pablo Carpintero said...

Nog een voorbeeld van slordigheid op blz 20 van dezelfde krant : "Niet iedereen wil dat Ashton zijn rol kan spelen."

En ik die er heilig van overtuigd was dat Ashton een vrouw is ; maar ja, tegenwoordig weet je nooit meer ...

Pablo Carpintero said...

krijpgt ... slordig !!