Cultuur verspreidt zich eenvoudiger in oost-westelijke richting dan van noord naar zuid of andersom. Daarom zijn oost-west georiënteerde landen (China) cultureel homogener dan landen met een noord-zuidas (Chili). Dat schrijven politicologen van Stanford University in Proceedings of the National Academy of Sciences".

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20120620_00192732.

Ge moet maar durven nietwaar. Maar ja, indien economie een wetenschap is, dan is dit het ook. Als je dan ook nog een "unbeliever" aan het woord laat :

 ‘Veel landen zijn zo klein dat hun vorm weinig invloed zal hebben op hun culturele diversiteit. Nederland is langer dan het breed is, maar is dat echt de reden dat het cultureel diverser is dan België? Ik kan het me niet voorstellen. Dat is vooral de erfenis van het immense wereldrijk dat Nederland was, dat continenten overspande. Migratie, politiek en oorlogen hebben een grotere invloed op cultuur dan de toevallige vorm van een land.' ... dan gaat het licht wel schijnen.

En je moet wel een Amerikaan zijn om te schrijven dat Nederland cultureel diverser is dan België ... maar ja, alles hangt ervan af hoe je diversiteit bepaalt.