Premier

"De manier waarop de Belgische premier donderdagnacht zijn ongenoegen liet blijken over de Europese aanbevelingen aan ons land, viel duidelijk op. Achteraf in de wandelgangen bestempelden meerdere bronnen rond de Europese Commissie en Europese Raad zijn gedrag zelfs als "vreemd". "Hij gedraagt zicht als een superlinkse socialist", zegt een goedgeplaatste EU-bron. "Zijn interventie tijdens het debat was ongelooflijk. Hij zit constant op de kop van de Commissie. De aanvallen hebben de geloofwaardigheid van Di Rupo binnen de 27 ondermijnd, zoveel is zeker."

In vergelijking met de Franse PS-president Hollande wordt Di Rupo als "veel onhandiger" omschreven. Hollande zou immers nooit een directe aanval op de Commissie openen, zegt dezelfde bron. Boven dien herhaalde Di Rupo verschillende keren dat de eurocrisis te wijten is aan de markten en de speculatie."


Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/1462770/2012/06/30/Nummertje-van-Di-Rupo-ergert-Europese-leiders.dhtml.

Hoe durft het premierke van dat apenland in dat heilig cenakel van de markt de waarheid gaan vertellen, namelijk dat de eurocrisis (minstens voor een overgroot deel) te wijten is aan markten en speculatie ?

2 comments:

Johan said...

Tja, maar door de waarheid te orakelen kom je in dit geval geen stap dichter bij de oplossing van het probleem.

Pablo Carpintero said...

De anderen wel ?