Verdraagzaamheid

"Meest problematisch is de toestand in Saudi-Arabië, waar volgens sommige schattingen bijna anderhalf miljoen christenen wonen, maar dat niet één kerk telt. Publieke eredienst is er verboden, evenals het bezit van een bijbel of een kruisbeeld. De overheid staat oogluikend bescheiden religieuze samenkomsten in privéwoningen  toe. Priesters wordt de toegang tot het land ontzegd.

Na diplomatiek contact en een bezoek van de Saudische koning Abdullah aan paus Benedictus XVII in 2007 leefde de hoop dat een kerk er alsnog de deuren zou mogen openen. Tevergeefs."

(Uit Kerk&Leven, 6 juni 2012).

Verdraagzaamheid is nog altijd in  zeer grote mate een "one way street" en olie lijkt nog altijd een uistekend smeermiddel.

4 comments:

Azijn Piet said...

Indien Jantje Janssens in Saudi Araië maar een tiende van de "stuuten" ging uithalen die Fouad Belkacem bij ons uithaalt, hij was al lang officieel of officieus uit de circulatie verdwenen.

Die man is gewoon een crimineel.

Pablo Carpintero said...

Minister van Justitie Turtelboom zegt dat alles in het werk gesteld wordt om een stevig dossier op te stellen tegen de woordvoerder van Sharia4Belgium. Het doel is zijn Belgische nationaliteit af te nemen. Pas dan kan hij worden uitgeleverd.

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20120607_149.

Eindelijk ! Geen dag te vroeg !
Dat die man ergens anders zijn nest gaat bevuilen !

Pablo Carpintero said...

Vele politiek correcte observatoren vinden dat de reacties tegen Sharia4Belgium sterk overtrokken zijn en dat het kopstuk een ongevaarlijke provocateur en nulliteit is.

Zij hebben blijkbaar niets geleerd uit de recente geschiedenis.

Anonymous said...

En uit welk gat komt die Dyab Abou Jahjah nu ineens weer gekropen ? Is die gewezen relletjesschopper nu ineens een staatsman geworden ?