Bernanke

"Ben Bernanke, topman van de Amerikaanse centrale bank (Fed), wijst op de risico's die de Amerikaanse economie loopt door de schuldencrisis in de eurozone."

Lees : http://trends.knack.be/economie/nieuws/beleid/bernanke-eurocrisis-creeert-gevaar-voor-amerikaanse-economie/article-4000113127397.htm.

Wat een onvoorstelbare arrogantie ! Heeft die man de laatste jaren de cijfers van de Amerikaanse economie nog wel eens goed bekeken ? Wil hij ons een lesje komen leren terwijl zijn eigen huis op instorten staat ?

Het wordt hoe langer hoe duidelijker dat de Amerikaanse economie geleid wordt door de banken en het grootkapitaal, die zich alles mogen veroorloven. Amerika's belang is hun belang, en daar kunnen of durven de politici niets aan veranderen. En het destabiliseren van Europa maakt blijkbaar integraal deel uit van hun strategie.

2 comments:

Pablo Carpintero said...

Lees : http://www.counterpunch.org/2012/06/07/president-cat-food/.

Pablo Carpintero said...

Bij de voormalige president van de Europese Centrale Bank moet je niet met zulke verhalen aankomen. ‘De paradox is dat de eurozone als geheel er beter voor staat dan de VS of Japan', zegt Trichet. Cijfers geven hem gelijk. De Amerikaanse en Japanse publieke schulden zijn als percentage van bruto binnenlands product (bbp) hoger dan het gemiddelde in de eurozone. ‘Maar wij hebben een heel specifiek probleem: het economische bestuur in de eurozone is zwak. Dat moet beter.'

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20120608_00177716.