2014

"Vlaams parlementslid Eric Van Rompuy (CD&V) heeft gisteren op de Waalse televisiezender RTL gezegd dat een N-VA-verkiezingsoverwinning in 2014 "het einde van België" betekent.

Van Rompuy sprak zijn bezorgdheid uit over de populariteit van De Wever. "Wanneer we kijken naar de peilingen, dan circuleert De Wever tussen de 35 en de 40 procent. Alles wat hij zegt, wordt bovendien niet tegengesproken door de pers", aldus Van Rompuy. ...

De Wever zet de kiezer volgens Van Rompuy op het verkeerde been, namelijk door niet duidelijk te zijn wat zijn doel - het einde van België - eigenlijk is. ...

Volgens Van Rompuy is er wel degelijk sprake van 'separatisme', maar "durft hij (Bart De Wever, nvdr.) dat woord niet in de mond te nemen, want Vlaanderen is niet rijp voor separatisme".

Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/5036/Wetstraat/article/detail/1593977/2013/03/11/Einde-Belgie-als-De-Wever-in-2014-verkiezingen-wint.dhtml.

Voor één keer ben ik het volledig eens met Van Rompuy.

Maar we mogen niet vergeten dat de leider zijn huidige piek nooit bereikt had zonder de hulp van de CD&V ... en dat die partij - of haar zuil - nog altijd - of opnieuw - haar uiterste best aan het doen is om de kiezers een nog grondiger afkeer van de politiek te doen krijgen.

No comments: