De NMBS op zijn best

Door overbelasting is al het treinverkeer van en naar Brussel momenteel onderbroken, meldt Railtime. De sneeuwval zorgt voor enorm zware hinder op het treinverkeer. Negen op de tien treinen komt in Brussel aan met vertraging. Die vertraging bedraagt gemiddeld tussen de 30 en 50 minuten, meldt Infrabel-woordvoerder Thomas Baeken. "De stations Brussel-Zuid en Brussel-Noord zijn overbelast aan het geraken. De treinen worden enige tijd opgehouden in de stations rond Brussel en we laten die treinen geleidelijk aan weer vertrekken."

Ook in het station Gent-Sint-Pieters heerst er complete chaos. Op de aankondigingsborden staat maar één trein, maar het is niet duidelijk of en wanneer die zal vertrekken. Er worden flesjes water uitgedeeld aan gestrande reizigers.

Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/1594739/2013/03/12/Treinverkeer-van-en-naar-Brussel-volledig-onderbroken.dhtml.

Het is zeker niet de eerste keer dat dit gebeurt - deze toestand roept bij mij zeer onaangename herinneringen op, en het zal ook wel niet de laatste keer zijn. Iedereen wist dat er een koudegolf aankwam, maar de NMBS ? Maar dat de Noord-Zuid verbinding volledig gesloten werd, dat kan ik mij niet herinneren.

En wanneer de NMBS gemiddelde vertragingen toegeeft van 30 tot 50 minuten mag je dat gerust verdubbelen. Ten andere, hoe worden vertragingen voor geblokkeerde en afgelaste treinen berekend ?

3 comments:

Anonymous said...

Dat er vandaag recordfiles van meer dan 1600 km op de weg stonden is geen excuus voor de spoorwegen.

Het bewijst alleen dat er ook nog elders geslapen werd. Uitvluchten genoeg, dat wel ...

Pablo Carpintero said...

"Na de chaos van vanmorgen in het verkeer zijn nog niet alle problemen van de baan. Vooral op het spoor moeten reizigers nog steeds rekening houden met afgelaste treinen, vertragingen en zwaar verstoord verkeer. Op weg is daarentegen de ellende voorbij. De avondspits lijkt zeer vlot te verlopen."

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20130312_00501083.

Wie het anders verwacht had is een onverbeterlijke optimist.

Pablo Carpintero said...

'Tussen 10 uur en 11.30 uur was de situatie op de Noord-Zuidverbinding in Brussel het ergst', zegt Infrabelwoordvoerder Frédéric Petit. 'De stations Brussel-Zuid en Brussel-Noord waren overbezet. Op het traject voor Brussel liepen treinen vertragingen op tot een uur. Door de overbezetting van de Noord-Zuidverbinding kwam daar nog eens 30 minuten tot 1 uur bij.'

Lees :
http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20130312_00500867.

Wat had ik geschreven ? En good luck aan hen die geloven dat morgen alles weer normaal zal zijn.