Dom, dommer

"Ongelofelijk maar waar: vijf jaar na het uitbreken van de financiële crisis blijven de uitwassen van ons banksysteem onaangeroerd", schrijft Paul Krugman, New York Times-columnist en de Nobelprijswinnaar economie van 2008."

Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/2461/Opinie/article/detail/1602161/2013/03/24/Huil-niet-voor-Cyprus-maar-voor-ons-allen.dhtml.

"Ongelofelijk blijft dat belastingparadijzen zoals Cyprus, de Kaaimaneilanden en tutti quanti op dezelfde manier blijven draaien als voor de mondiale financiële crisis. Iedereen heeft gezien welke schade op hol geslagen bankiers kunnen aanrichten. Toch worden veel financiële transacties in de wereld nog altijd afgeleid naar rechtsgebieden die het mogelijk maken voor bankiers om te ontsnappen aan de zelfs milde regels. Iedereen heeft de mond vol over begrotingstekorten, maar bedrijven en rijken kunnen nog altijd vrij gebruikmaken van belastingparadijzen om te vermijden dat ze net zoals de kleine man belastingen moeten betalen.

Huil dus niet voor Cyprus, maar huil voor ons allemaal, want we leven in een wereld waarin de leiders vastberaden lijken te zijn om niet uit fiasco's te leren."

Amen !

1 comment:

Azijn Piet said...

Leiders leren niet uit hun fiascos : of de geschiedenis van de wereld samengevat in één zin.