Vliegen

"In de VS moeten controletorens dicht op 149 luchthavens. Dat is een gevolg van de sequester, een draconisch pakket besparingen uit Washington. Vertragingen en wrevel dreigen."
 
"De torens die dicht moeten, bevinden zich vooral op kleinere luchthavens, maar ook de tweede toren van de gigantische luchthaven O’Hare in Chicago staat op de lijst.

De Federal Aviation Administration (FAA) die het Amerikaanse luchtverkeer beheert, moet 637 miljoen dollar besparen en zegt geen andere keuze te hebben. Zij beheert in totaal 516 controletorens." ...

“Je laat geen vliegtuig van zeventig miljoen dollar landen op een vliegveld waar er onvoldoende controle is”, zei Kenneth Wiegand, de directeur van Collin County Regional Airport, nabij Dallas, aan de Huffington Post. “Je wil geen problemen met de kleinere toestellen die daar rondvliegen.”

Lees : http://www.knack.be/nieuws/buitenland/de-vs-sluit-149-controletorens-wegens-sequesterbesparingen/article-4000266954673.htm.

Ik ben natuurlijk contrair geboren, maar dat laatste citaat zit me dwars door de keel. Een vliegtuig van zeventig miljoen ... ok ... en de passagiers dan ? Euh..., euh ..., this is America !
 

No comments: