Crematoria bis

De Standaard heeft ook het nieuws opgevangen (zie de post "Crematoria"). Maar mijn krant zou  mijn krant niet zijn indien er geen foutje zou ingeslopen zijn in de berichtgeving.

"Het eerste signaal dat de Kerk zou ingrijpen kwam drie jaar geleden. Toen opende in Kortrijk het nieuwe crematorium Uitzicht. Op hun website stond en staat nog steeds: Een kerkelijke liturgie met ceremonie is niet mogelijk. Dat was toen zo afgesproken met het bisdom Brugge. Alleen voor een kort afscheidsgebedje – net zoals op het kerkhof – kan iemand van de Kerk komen. Directeur Jan Sabbe zegt dat vandaag 20 procent van de families voor zo’n uitvaart kiest. ‘Dan stuurt het dekenaat een diaken – vaak een vrouw – voor een afscheidsgebed van tien minuten.’"

Lees : http://www.standaard.be/cnt/dmf20131004_00775844.

Is de directeur de mist ingegaan, of is het de krant ? Bij mijn beste weten moet de eerste vrouwelijke diaken nog gewijd worden !

1 comment:

Pablo Carpintero said...

Ook andere media vallen in. In de meeste is het natuurlijk weer de schuld van Leonard.

Ik denk dat Leonard niet eens de macht en het gezag heeft om zoiets aan zijn collega's op te leggen. Elke bisschop is baas in zijn eigen winkel.