Tarieven

"Energieleveranciers moeten voortaan één keer per jaar zelf het meest voordelige tarief voorstellen aan hun klanten. Dat is het gevolg van een akkoord dat minister voor Consumenten Johan Vande Lanotte (sp.a) en staatssecretaris voor Energie Melchior Wathelet (cdH) sloten met de leveranciers. De klant moet wel zelf het initiatief nemen om dat tarief vervolgens aan te vragen.

De twee regeringsleden maakten zes nieuwe afspraken met de energiesector. Dat had enige voeten in de aarde - het overleg duurde ettelijke maanden - maar alle partijen benadrukken bij de ondertekening dat het om een vrijwillig akkoord gaat. Meest in het oog springende nieuwigheid is het feit dat de leveranciers hun klanten elk jaar moeten laten weten wat voor hen de goedkoopste tariefformule is. De consument kan daar vervolgens kosteloos naar overstappen. Marktleider Electrabel stuurde de klanten al één keer zo'n brief en dat leidde tot een zeer grote interne switch, zegt topvrouw Sophie Dutordoir."

Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/997/Consument/article/detail/1723955/2013/10/16/Energiebedrijven-moeten-vanaf-nu-zelf-laagste-tarief-aanbieden.dhtml.

Heeft Electrabel dat al één keer gedaan ? Ah bon ... Wanneer dan wel ?

2 comments:

Pablo Carpintero said...

Toch niet toen ze dat manneke op mij afstuurde want dat zou dan op zijn minst geen eerlijke presentatie geweest zijn ...

Pablo Carpintero said...

En ze zijn ons weeral in de zak aan het zetten : http://www.standaard.be/plus/20131017/ochtend/12.

"Het consumentenakkoord dat de federale regering heeft afgesloten met de energieleveranciers, verhoogt wel degelijk de bescherming van de consument. Maar tegelijk zijn enkele achterpoorten open blijven staan, waardoor het akkoord gemakkelijk kan worden uitgehold."