Dogmatische nincompoops

"VS: Crisis mogelijk erger dan in 2008 als schuldenplafond niet wordt verhoogd -

'De kredietmarkt zal opdrogen, de dollar zal ineenstuiken en de rente van de VS zal exploderen, met een financiële crisis en een recessie tot gevolg, mogelijk erger dan in 2008', waarschuwt de Amerikaanse schatkist."

Lees : http://www.knack.be/nieuws/wereld/vs-crisis-mogelijk-erger-dan-in-2008-als-schuldenplafond-niet-wordt-verhoogd/article-normal-110129.html.

Dat hoeft niet eens te gebeuren ; het wordt al erg genoeg indien de "markten" reageren alsof het zou kunnen gebeuren.

We zijn dus verwittigd, en wat kunnen we eraan doen ? Nothing ! De Verenigde Staten zijn inderdaad een land dat in de ban is van onverantwoordelijke en schietgrage cowboys en waar de echte macht bij de superrijken en bij het grootste bakkes ligt. Het zit in hun cultuur ingebakken. Hun wil is wet ; hun stommiteiten ook.

Wij kunnen hopen op enig gezond verstand, maar om zich in de cul de sac te maneuvreren waarin ze nu vast zitten moeten ze hun verstand al lang op nul gedraaid hebben.

En wij zijn de onmachtige gijzelaars van een door en door verrot politiek en financieel systeem. Wie denkt dat democratie nog iets betekent moet hier maar eens grondig over nadenken !

1 comment:

Pablo Carpintero said...

Levensgevaarlijke gekken !