Sparen

"Als er bespaard moet worden in de gezondheidszorg, dan moet dat volgens de Vlaming bij ouderen, terminaal zieken en mensen met een ongezonde levensstijl. Dat blijkt uit een onderzoek van professor Mark Elchardus."

"Zo vindt veertig procent van de bevraagden dat in een besparingsklimaat een levensnoodzakelijke behandeling niet kan worden uitgevoerd bij mensen van 85 en ouder, als die behandeling 50.000 euro kost."

Lees :  http://www.knack.be/nieuws/belgie/de-vlaming-wil-besparen-op-zorg-voor-ouderen-en-terminaal-zieken/article-normal-112418.html.

"Elchardus schrikt van de resultaten. "We hebben een belangrijke opvoedende en ideologische taak om mensen bewust te maken van de onmenselijke gevolgen van rantsoenering in het algemeen en van rantsoenering op basis van leeftijd in het bijzonder." Zelf een inspanning doen om te besparen is niet aan de orde bij de ondervraagden. "We zijn blijkbaar zelfs niet bereid om enkele kilometers verder te rijden voor een onderzoek. Ja, die gegevens vind ik problematisch", zegt Elchardus."

Ikzelf  schrik er niet van : ik word er doodziek van. Ik heb het al eerder voorgesteld : liquideer ons allemaal op 70 jaar. Laat ons werken als slaven tot op 65 jaar en laat ons dan vijf jaar genieten van het hongerpensioen dat de staat ons nog zal willen toebedelen.

Pensioenproblemen : opgelost ; sociale zekerheid : opgelost. Negatieve politiek incorrecte invloed van de oudere bevolking : opgelost.

Waar wachten we nog op ?

2 comments:

Pablo Carpintero said...

Lees ook : http://www.demorgen.be/dm/nl/2462/Standpunt/article/detail/1725687/2013/10/19/Standpunt-Wie-solidariteit-begrijpt-beseft-dat-ooit-de-dag-kan-komen-dat-hij-zelf-tot-de-zwakste-groep-behoort.dhtml.

Johan said...

Toch hoop ik dat het onderzoek niet goed genoeg uitgevoerd werd en/of dat de interpretatie van de antwoorden van de bevraagden in vraag kan gesteld worden. Hopelijk is dit niet een teken van mijn (te groot) geloof in het bestaan van de goedheid van de mens.