WK voetbal

"Momenteel valt er onder de Aziatische gastarbeiders die Qatar moeten klaarmaken voor het sportevenement gemiddeld één dode per dag. Dat komt vooral door de hitte en de abominabele werkomstandigheden. Als het zo doorgaat, heeft de internationale vakbondsorganisatie ITUC uitgerekend, heeft het WK straks vierduizend doden gekost.

Je kunt zeggen dat de topsport daarmee de grens van de waanzin is overgestoken en iets crimineels is geworden. Maar het grote sporttoernooi onttrekt zich inmiddels aan wetten en moraal - zoals de oorlog. Als ergens een WK voetbal wordt georganiseerd, of de Spelen, gaan wijken tegen de vlakte, worden mensen gedeporteerd en gaan fonkelende stadions voor ziekenhuizen - en na de openingsceremonie kijken miljarden gefascineerd toe."

Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/2461/Opinie/article/detail/1716601/2013/10/04/Topsport-is-de-grens-van-de-waanzin-overgestoken.dhtml.

Nog maar een voorbeeld van een door en door verrotte, geldgeile maatschappij waarin alle morele en ethische ankers zijn weggeslagen.

No comments: