Spektakel

"Europees Commissievoorzitter José Manuel Barroso en de Italiaanse premier Enrico Letta hebben woensdag het Italiaanse eiland Lampedusa bezocht. Dat bezoek werd op boegeroep onthaald."

Lees : http://www.standaard.be/cnt/dmf20131009_00782461.

En meer dan terecht, zou ik zo schrijven.

Ge moet maar durven ! In Brussel zouden ze zeggen : "Ils ne manquent pas de culot" : een probleem totaal laten verrotten en dat gaan vertellen dat ze er gaan aan werken !

Dan ging de man in het wit hen - waarschijnlijk louter toevallig - toch een paar passen vooraf. Maar niemand heeft iets aan dit soort puur symbolische en totaal nutteloze bezoeken en niemand houdt de stand bij van de onnoemelijke miserie, behalve misschien de verwanten van de slachtoffers.

De stank van Lampedusa hangt over gans Afrika, dat zijn problemen niet kan oplossen ; en Europa, dat het probleem niet wil oplossen.

3 comments:

Johan said...

Toen de paus Lampedusa aandeed als eerste "wereldleider" werd hij geprezen door de omstaanders, misschien ook omdat ze begrepen dat hij niet de echte macht heeft om het probleem - zelfs ten dele - op te lossen. De paus kon alleen maar morele steun verlenen en politieke druk uitoefenen.
Overigens, was het toeval dat de omstaanders "vergogna" (schande)scandeerden naar Barroso en Letta, net dat woord waarmee Franciscus emotioneel reageerde vorige week na het zoveelste bootongeluk in de buurt van Lampedusa.

Het moge duidelijk zijn : paus Franciscus is wat mij betreft een fantastische gast!

Pablo Carpintero said...

Ik zal je niet tegenspreken !

Pablo Carpintero said...

En intussen zijn er vandaag weeral een vijftigtal mensen verdronken.