TV en tijd

Ik probeer al maanden - met tussenpozen - de tijd op mijn tv toestel te corrigeren. De tijdsaanduiding op mijn scherm loopt zo'n zes minuten achter.

Sedert ik digitale tv heb ik ook twee afstandsbedieningen - waarvan ik er maar een gebruik - en twee zo genaamde "handleidingen. De ene kan alleen gelezen worden door een gespecialiseerd burgerlijk ingenieur met bijkomende scholing, de andere door kleuters.

Ik heb tientallen pogingen gedaan om de settings van de tijd te vinden  maar het enige dat ik bereik is dat ik soms beeld en klank kwijt speel en dat ik dan moet prutsen om die terug te vinden.

Vandaag stonden mijn verwachtingen hoog gespannen : vannacht veranderde het uur, dus hoopte ik dat ook het uur op mijn tv zou veranderen.

En zo geschiedde letterlijk : het uur veranderde correct ; maar de minuten niet. Die lopen nog altijd zes minuten achter ...I

2 comments:

Anonymous said...

al gebeld naar de sprekende klok? en zet bvb uw gsm juist of schrijf het op en controleer hoeveel min je achter of voor staat met uw gsm.
misschien staan de min van uw tv wel gelijk.maar de andere klokken niet. grtn

Pablo Carpintero said...

Beste A.,

indien ik goed begrijp wat je bedoelt, hetgeen niet eenvoudig is, ga ik ervan uit dat je denkt dat ik achterlijk of tenminste gestoord ben ?