Ramp

"Europa glijdt af naar een lange periode van toenemende armoede, massale werkloosheid, sociale uitsluiting, extreme ongelijkheid en collectieve wanhoop. Dit alles is het resultaat van de gestrenge besparingspolitiek die als antwoordt geldt op de schulden- en muntcrisis van de voorbije vier jaar. Dat stelt het Rode Kruis in een uitgebreide studie die vandaag werd voorgesteld. Dat meldt The Guardian."

"Terwijl andere continenten er in slagen de armoede in te dijken, neemt die in Europa toe", zo staat in het rapport van de Internationale Federatie van het Rode Kruis en de Rode Halve Maan."

"De langetermijngevolgen van deze crisis moeten zich nog manifesteren. De problemen zullen decennialang voelbaar zijn, zelfs indien de economie zich herstelt in de nabije toekomst. We beseffen als continent niet wat ons is overkomen".

Lees  verder : http://www.demorgen.be/dm/nl/3324/Financiele-crisis/article/detail/1720475/2013/10/10/Rode-Kruis-Besparingspolitiek-drijft-Europa-naar-de-afgrond.dhtml.

Benieuwd wat de Europese verkiezingen van 2014 zullen geven. Wanneer gaan de kiezers inzien dat  stemmen voor bespaarzieke idioten - want dat worden die dogmatici zo stilaan - gelijk staat met  stemmen voor de belangen van de multinationals en de super kapitalisten en tegen hun eigen belang ?

En wanneer gaan die idioten en hun al dan niet rechtstreekse inspiratoren inzien dat ze de economie aan het wurgen zijn ? Wanneer jan met de pet moet besparen kan hij ook niet verbruiken, en duikt de consumptie de kelder in, gevolgd door de investeringen enz.

No comments: