Recheck !

In mijn boulevardkrant vindt een of ander journalistiek verschijnsel het nodig Lourdes nog eens grof en ondermaats belachelijk te maken. Hij is daarvoor uitermate goed geplaatst want naar het schijnt is hij  ooit nog eindredacteur economie en financiën bij die krant geweest en is hij dus zeer vertrouwd met wonderen, verschijningen en verschijnselen in de wereldwijd meest verspreide kerk : die  van de heb- en graaizucht. Een kerk  die ook alle geloofwaardigheid aan het verliezen is en waarin alle mogelijke standpunten, de meest ridicule eerst, met schijnbaar wetenschappelijk serieux, tot dogma verheven worden.

Hij doet dat ter gelegenheid van de nieuwe checklijst die het Vaticaan geproduceerd heeft om verschijningen al dan niet te erkennen. Nu vind ik dat initiatief ook licht bizar - er zitten in het Vaticaan blijkbaar ook een leger "ronds de cuir" die zich zo nodig onledig moeten houden - maar de gratuite aanval die hij eraan koppelt gaat mij te ver.

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=F53QET0F&word=check.

Eerbied voor de mening van anderen kan blijkbaar alleen nog wanneer  die anderen zich aanpassen aan het collectief politiek correct, progressief  "gedachtengoed". Daar baal ik van. Welke hond heeft die mensen toch gebeten ?

En wanneer gaat een van die progressieve helden zich ook eens vastbijten in een of andere belachelijke tirade tegen de islam of het boeddhisme ? Oeps ! Niet politiek correct !

2 comments:

Anonymous said...

Je hebt er niets van begrepen ! Dat licht ironische is de huisstijl van die man. Onverdraagzame z.. !!

Pablo Carpintero said...

Geachte A,

de kleinzieligheid moet niet altijd van één kant komen !!!