Onpartijdigheid

"Het Hof van Cassatie wraakt zichzelf niet in de procedure die de Oostkampse advocaat Jean-Marie De Meester had ingesteld tegen aartsbisschop Léonard wegens homofobe uitspraken. Volgens De Meester valt er bezwaarlijk van onpartijdigheid te spreken, aangezien de kamervoorzitter Etienne Goethals 'lid is van het Opus Dei en andere streng katholieke genootschappen.'

De advocaat, die zich burgerlijke partij had gesteld tegen de aartsbisschop, had zowel het hele hof als een deel van de raadsheren gewraakt omdat zij aanwezig zouden geweest zijn op de Te Deum-vieringen of les zouden geven aan de Katholieke Universiteit Leuven. Ook de wraking van kamervoorzitter Goethals is afgewezen."

Lees : http://www.knack.be/nieuws/belgie/verbazend-dat-een-opus-dei-rechter-mag-oordelen-over-de-aartsbisschop/article-4000091967778.htm.

Gaat  die meester uit Oostkamp er dan van uit dat katholieke rechters per definitie niet onpartijdig kunnen zijn ? Natuurlijk niet, ik zal zijn redenering wel totaal verkeerd begrepen hebben.

Of zijn katholieken, dank zij enkele perverten zoals de gewezen bisschop van Brugge, dan toch aangeschoten wild ?

No comments: