Merkel

"Merkel bleef in Camp David haar harde lijn verdedigen, en kwam daarbij niet alleen in botsing met Obama en Hollande, maar ook met David Cameron. De Britse premier stelde volgens The Observer voor om de rol van de ECB te versterken, maar daar wilde Merkel niets van weten. Zij vond ook dat de G8-top niet de plaats was om de eurocrisis in detail te bespreken. Het komt immers niet toe aan de regeringsleiders van Rusland, Japan, Canada en de VS om zich uit te spreken over hoe de eurozone haar interne problemen moet aanpakken. Zelfs Cameron heeft daar strikt genomen niets mee te maken. Merkel zou meer en meer in een isolement geraakt zijn tijdens de besprekingen."

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=CI3Q7727.

Ik heb geen gram sympathie of begrip voor de arrogante halsstarrigheid van Merkel en van Duitsland. Maar wanneer ze gelijk heeft, heeft ze gelijk : het is niet aan de bazen van de VS, Canada en Rusland om zich uit te spreken over de interne problemen van de eurozone, en zeker niet aan Cameron : de Britten hebben niets met de euro te maken. Maar Merkel hoefde zich ook niet te bemoeien met de presidentsverkiezingen in Frankrijk.

En ik vrees  dat ze zich in de G8 om de verkeerde reden zo scherp opgesteld heeft : zonder de voormelde buitenstaanders wordt (is ?)  Duitsland de alleenheerser in Europa.

Deutschland über alles : de natte droom van elke welgeaarde Duitser.

Brrrr.

No comments: