Katholieke onzin

"Pinkstermaandag en andere katholieke onzin" is de titel van een gedrocht door Ann De Craemer. In 2011 verscheen haar romandebuut 'Vurige tong', dit jaar verschijnt van haar 'De seingever'.

Die alom gekende en bewonderde dame weet: "Ik roep op tot een feestdag voor vrijzinnigen. Die kunnen we vieren op 2 mei, de geboortedag van Etienne Vermeersch."
.
Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/2461/De-Gedachte/article/detail/1444721/2012/05/27/Pinkstermaandag-en-andere-katholieke-onzin.dhtml.

In een land dat op twee generaties tijd zo in totale onverschilligheid (pardon : vrijzinnigheid) gegroeid is dat de mensen bij manier van spreken het verschil niet meer kennen tussen Kerstmis en Pasen en al zeker niet meer weten wat Pinksteren betekent, kan ik voor het standpunt dat de katholieke feestdagen weg moeten enig begrip opbrengen.

Zowat vijftien eeuwen geschiedenis mogen gerust binnen de kortst mogelijke tijd op het stort gekipt worden. Geen probleem ...

Maar waarom moet de toon van hen die daarvoor staan altijd zo zielig en aggressief zijn ? De meesten van hen kennen de kerk zelfs niet meer, en kunnen dus ook niet geleden hebben onder de uitwassen van dat instituut. Vanwaar toch die zielige haat ?

En om den Etienne bij manier van spreken op  het altaar (pardon het schild) te heffen, neen maar ...

1 comment:

Anonymous said...

Bang van een revival ?