Levensgevaarlijke prutsers

"De volgende weken dienen zich heel onzeker aan. Europese leiders willen experimenten met onduidelijke afloop, zoals een Griekse uitstap uit de euro, vermijden. Maar ze anticiperen niet echt krachtig op de chaos die nu dreigt. Door te gokken dat alles de volgende weken wel in de plooi valt, wordt hoog spel gespeeld. Vooral Duitsland blijft vasthouden aan de Dehaene-methodiek: de problemen pas oplossen als ze zich stellen. Maar als de zaken straks echt uit de hand lopen, dan wordt het steeds moeilijker om een puinhoop te vermijden. De koerswijziging die is ingezet, met nadruk op groei en tewerkstelling, is hoopvol. Maar het blijft wel aarzelend, het gaat om kleine bedragen, en met het volle rendement pas in een verre toekomst. Wat nu op tafel ligt, volstaat niet om de crisis te bezweren. Het is in het beste geval een goed begin. Europa balanceert tussen chaos en hoop. De volgende weken moet blijken in welke richting het kantelt."

Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/2461/De-Gedachte/article/detail/1444719/2012/05/27/Het-risico-van-de-Europese-bedachtzaamheid.dhtml.

Europa balanceert ? Volgens mij is de balans al doorgeslagen. Men moet bijna een zielige idioot zijn om nog te hopen dat alles goed komt !

No comments: