Bisschoppen

De advocaat van de Belgische bisschoppen  is niet te spreken over de manier waarop zij in de bijzondere kamercommissie seksueel misbruik worden aangepakt.

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=P333QOVP en http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=1J33RN5J&kanaalid=1532.

De artikels zijn pijnlijk om lezen. Het is duidelijk dat onze bisschoppen de inzet van het debat nog altijd niet kunnen of willen begrijpen en  verblind blijven door de verdediging van de belangen van hun instituut.

De advocaat : "Ik verwacht van de politici ook dat ze respect tonen voor degenen die de titel van kardinaal en aartsbisschop dragen." Ze hebben het inderdaad nog altijd niet begrepen ... respect voor een titel ???

De bisschoppen zitten geklemd tussen "a rock and a hard place".  Aan de ene kant de wraakroepende schandalen en de vertrouwensbreuk die  mede door hun akelig slechte communicatie ontstaan is ; aan de andere kant  sommige commissieleden die eens en voorgoed het proces en de rekening van de kerk willen maken ...

No comments: