Financiële GPS

Nog maar eens een artikel over de schandalige "monopolies" van de ratingagentschappen, en uit een onberispelijke bron.

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=QB33MEFN.

Een paar uitreiksels :

"Stel dat zou blijken dat TomTom of Garmin chauffeurs bewust door velden, van een brug of door een bos zou sturen als snelste weg naar het hoogst biedende restaurant, pompstation of hotel, de betrokken gps-fabrikant zou allicht geen lang leven meer beschoren zijn. Met de leveranciers van de financiële gps is dat voorlopig niet het geval."

"Ratingagentschappen beschikken niet over unieke informatie of een uniek model, ze beschikken over een uniek monopolie. Niemand haalt het vandaag in zijn hoofd om maar twee of drie producenten van gps-toestellen op de markt toe te laten. Het staat iedereen vrij gps-toestellen te maken: dankzij de concurrentie verdwijnen de bedrijven die consistent verkeerde kaarten of gebrekkige informatie leveren en blijven alleen de besten over. Het grote ontzag dat kredietbeoordelaars vandaag krijgen, is een (hopelijk tijdelijke) aberratie."

Iedereen weet dat er iets moet veranderen. Maar wanneer zal er iets gebeuren ? Die agentschappen spelen tenslotte met onze centen en met die van de staat. En iver hun "betrouwbaarheid" staat ook een en ander te lezen in voormelde referentie.

No comments: