Kafka leeft

Zo spaart men in Brussel :

"Eind 2009 kocht Justitie 2.700 laptops voor magistraten die over geen vast bureau in een gerechtsgebouw beschikken. De aankoopprijs bedroeg 3.513.789,16 euro, inclusief btw, recupelbijdrage en transport. De leverancier beloofde een bijkomende korting van 421.654,69 euro inclusief btw bovenop de prijs van het bestek, waarin de volumekorting al was verrekend.

De voorwaarde was dat de bestelling nog eind 2009 zou geplaatst worden. Gevolg was wel dat de laptops tijdelijk gestockeerd moesten worden bij een gespecialiseerde firma. Kostprijs: 209.189,64 euro.

De bedoeling was om in een eerste fase de laptops in juni te verdelen onder de magistraten. In een tweede fase zou de software van de laptops aangepast worden zodat de magistraten verbonden zouden zijn met de mail en het intern agendasysteem van Justitie.

Omdat deze twee fasen nu worden samengevoegd, zijn de laptops nog steeds niet verdeeld. En dus zijn er bijkomende stockagekosten. De minister hoopt nu de laptops tegen het einde van het jaar verdeeld te hebben. Dan zouden de extra kosten beperkt worden tot 12.789,70 euro."

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=B13189MO.

Zonder commentaar.

No comments: