Wrong answer

"De berechting van pedofiele priesters is niet noodzakelijk het evidente en adequate antwoord. Dat zegt aartsbisschop André-Joseph Léonard in een interview op de Franstalige omroep RTBF.

Priesters die niet meer in functie zijn voor de rechtbank brengen wegens kindermisbruik, wordt door Léonard vergeleken met een 'soort van wraak' waarbij de beschuldiging 'tot het uiterste' gedreven wordt."

De aartsbisschop meent dat 'gerechtigheid in de eerste plaats betekent dat de slachtoffers gehoord worden'. Hij geeft niettemin toe dat priesters die kinderen misbruiken, gestraft moeten worden, alleen al om ander mogelijk misbruik te voorkomen.

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20101027_115.

Nu weet ik uit ervaring hoe journalisten hun best doen om de woorden van de aartbisschop buiten context te rukken of verkeerd weer te geven, en de vorige formuleringen lijken mij nogal "gemaakt".

Maar indien hij dit werkelijk gezegd heeft moet ik, zeker  vanuit een maatschappelijk standpunt gezien, uitroepen : verkeerd antwoord, monseigneur !!

6 comments:

Anonymous said...

Ze zijn daar blijkbaar echt de trappers kwijt ...

Pablo Carpintero said...

Het is putje winter in de rkk in ons landje.

Pablo Carpintero said...

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20101027_115.

Echt totaal wereldvreemd : meer menselijkheid, maar dan alleen voor de daders ?!?

Ik dacht dat die man een respectabel, diep gelovig, conservatief intellectueel was. In die omschrijving is dan minstens een bijvoegelijk naamwoord teveel opgenomen !

Wolletje zweeg ; zijn opvolger praat véél te véél.

Het is putje winter in de kerk. Of dat ooit nog goed komt ?

Anonymous said...

Aartsbisschop Léonard last mediastilte in tot Kerstmis.

Geen seconde te vroeg !

Judocus R. said...

Monseigneur wordt zo stilaan de perfecte illustratie van de wet van Parkinson. Arme woordvoerder !

Pablo Carpintero said...

Rik Torfs de onvermijdelijke, "roept op tot een petitie waarin gelovigen kunnen zeggen dat Léonard niet hun spreekbuis is".

Zie : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=I431HAPR&word=hij+kwetst+veel+mensen.

Dat zou kunnen, maar laat de heer Torfs niet vergeten dat hij dat nog veel minder, nee, totaal niet is. Wij kunnen zijn "verlichte" leiding best missen.