Wiki-leaks

Ik word ziek van die opgeklopte sensatie rond de lekken van Wiki-leaks. Met veel verontwaardiging wordt nu  gemeld dat ook het Britse leger verneder-instructies gaf en dat er opleidingsboeken voor ondervragers bestaan.

Zolang we niets "weten" is alles ok, maar zodra er iets uitlekt zitten wel allen hoog op onze politiek correctie paarden. Dat is pure hypocrisie.

Oorlog is georganiseerde moord, onmenselijkheid  en smeerlapperij, zonder enig respect voor de mens en de zijnen. En natuurlijk zal ieder leger vijandige gevangenen martelen om eigen mensen te sparen. Niet omdat het mensen zijn maar om zo lang mogelijk zo veel mogelijk kannonnenvoer over te houden.

Een morele, ethische en sociaal rechtvaardig gevoerde oorlog is gewoon totaal onmogelijk. In iedere oorlog vallen er brokken ; mogelijks terechte, maar ook en altijd totaal ongerechtvaardigde brokken. Waarvoor de hypocrieten het woord "collateral damage" hebben uitgevonden.  Oorlog is (nu toch - vroeger was het eerder een sport tussen "nobele" heren) een ultieme poging om gelijk te halen waarbij alle normaal geldende regels moeten wijken.

Wij moeten niet langer alleen totaal verwerpelijke methodes en oorlogsmisdaden vermijden, want de grootste misdaad is de oorlog zelf, en die heeft vele fatale gevolgen. Menswaardigheid, moraal en ethiek zijn de eerste slachtoffers.

Wie dat niet wil zien is ziende blind.

Dat betekent niet dat de crapuleuze onmensen en monsters die oorlogsmisdaden begaan vrij moeten blijven. Hun straf kan niet streng genoeg zijn. Het betekent wel dat wij onze focus op de oorlog zelf, of liever op het vermijden ervan, moeten richten.

Idealistische prietpraat ? Spijtig genoeg misschien wel.

No comments: