Lijkenpikkerij

Eigenlijk is de prof. dr. waarover het gaat mijn aandacht niet waard, maar voor één keer maak ik een uitzondering. En heel toevallig ben ik het eens met de reactie van Duitse religieuze instituten :

"De Duitse evangelische en katholieke Kerk reageren fel tegen de onlinewinkel van de controversiële Duitse anatoom Prof. Dr. Gunther von Hagens, die geplastineerde lichamen en lichaamsdelen te koop aanbiedt voor prijzen van 400 tot 70.000 euro. Volgens de evangelische bisschop Fischer en aartsbisschop Zollitsch, de voorzitter van de Duitse bisschoppen, wordt hiermee een van de laatste taboes doorbroken en wordt het startsein gegeven voor een wereldwijde lijkenhandel, ook belooft von Hagens dat hij slechts aan wetenschappers en wetenschappelijke instellingen verkoopt.

De Duitse kerkleiders noemen het kwalijk dat er geen garanties zijn dat ook lijken verkocht worden, al gaven die personen daarvoor tijdens hun leven geen toestemming. “Niets belet nog dat weldra ook lijken van terdoodveroordeelden in China te koop worden aangeboden.” Volgens de bisschoppen hebben de plannen van Gunther von Hagens, die eerder al voor ophef zorgde met zijn rondreizende tentoonstelling van geplastineerde lichamen, niets meer met wetenschap te maken: “Het lijkt ons passender om te spreken over ‘lijkenpikkerij’ en ‘spektakel’.”

Amen.

Lees : http://www.kerknet.be/actua/nieuws_detail.php?nieuwsID=95229.

No comments: