Après nous ...

"Nergens stijgt de rente op staatspapier zo snel als in ons land. Met 5,5 procent glijden we in sneltempo af naar Zuid-Europese toestanden. Maar desondanks is er nog altijd niet het minste spoor van urgentie te bespeuren in de Wetstraat. Onze poltici staan erbij en kijken ernaar als koeien die een trein zien passeren.
...
Terwijl de euro elke dag een beetje meer wankelt en het land aan het verzuipen is, wordt er zelfs niet onderhandeld. In de plaats krijgen we gebazel. Gebazel in het kwadraat. Gebazel in het oneindige.
...
Over een aantal maanden kan het parlement misschien een bijzondere commissie oprichten - een volwaardige onderzoekscommissie zal waarschijnlijk te veel gevraagd zijn. Die commissie kan nagaan wie waar en wanneer onze welvaartsstaat ten gronde heeft gericht. Dan kunnen de dames en heren politici elkaar live voor de camera's ondervragen en de schuld op elkaar afschuiven. Doen alsof niemand de deconfiture van ons land zag aankomen, zal echter niet meer gaan. Voor een 'Wir haben est nicht gewusst' is het ruim te laat.

Dat er nog niemand op het idee is gekomen onze nationale wapenspreuk 'L'union fait la force/Eendracht maakt macht' te vervangen door 'Après nous le deluge/Na ons de zondvloed'."

Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/2462/Standpunt/article/detail/1352692/2011/11/24/Zondvloed.dhtml.

Misdadige nalatigheid, anders kan ik het gedrag van de houterige poppenspelers in Brussel niet meer noemen.

No comments: