Nog maar eens

Miserie, miserie : het houdt niet op.

"Woensdagavond omstreeks 22 uur starten er syndicale acties in de werkplaatsen van de NMBS. De openbaarvervoermaatschappij waarschuwt dat die tot donderdagavond voor vertragingen kunnen zorgen. Volgens de socialistische vakbond ACOD Spoor zal de gewone treinreiziger echter weinig merken van de staking. ...

'De NMBS mag de reizigers waarschuwen, maar de impact zal zo beperkt mogelijk zijn voor de reizigers', stelt Jos Digneffe van het ACOD. 'Als ik even cynisch mag zijn: voor de reizigers is het ondertussen dagelijke kost als een trein eens niet rijdt.' "

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20111109_190.

Ik viel bijna uit mijn bureaustoel toen ik die commentaar las. Ge moet begot maar durven om zo iets als syndicalist te zeggen ! Welke minachting voor de klant spreekt daar niet uit ; en het erge is dat die man zich daar waarschijnlijk niet eens rekenschap van geeft.

Syndicaten en beheerders werken wel  degelijk goed samen aan de ondergang van hun onderneming. En als het zover zal zijn krijgen we weer scenes "à la Sabena". Maar "wir haben es nicht gewusst" ... daar trappen we niet meer in !

2 comments:

Azijn, Piet said...

"De aangekondigde stakingsactie in de werkplaatsen van de NMBS heeft ervoor gezorgd dat donderdagochtend omstreeks 09u30 in totaal al zowat 45 treinen afgeschaft zijn. Dat zegt spoornetbeheerder Infrabel. Toch bleef echt grote chaos uit, al zorgde een kabelbreuk op de lijn Gent-Antwerpen wel voor extra hinder."

Erg grote chaos bleef uit : er was dus wel chaos ...

Pablo Carpintero said...

Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/1346436/2011/11/10/Spoorstaking-dreigt-avondspits-nog-zwaarder-te-hinderen.dhtml.

Goe bezig, jongens, goed bezig ! Jullie wacht een glorieuze toekomst zoals die van Sabena !