Schoktherapie

Ik haat doodrijders voldoende om soms te dromen dat ze binnen de kortste tijd finaal uit de bocht zouden gaan. Maar trop c'est teveel.

"Het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) wil chauffeurs die te snel rijden, drugs gebruiken of te veel drinken, met een shocktherapie op andere gedachten brengen. Hun vrienden kunnen via Facebook een krantenartikel opstellen waarin de chauffeur het slachtoffer wordt van een dodelijk ongeval. ...

'De Facebook-applicatie kadert in de campagne Go for Zero',  ... 'Iedereen die een gevaarlijke chauffeur op andere gedachten wil brengen, kan met enkele klikken zo'n gepersonaliseerd krantenartikel aanmaken. Het succes is bijzonder groot: na een dag waren er al 800 overlijdensberichten verstuurd. De reacties bij de doelgroep zijn trouwens zeer positief.' "

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=GQ33IIKKQ.

Kan dat zo maar ? En moeten wij voor zulke marginale en twijfelachtige initiatieven (ik zou liever schrijven : stommiteiten) belastingen betalen ?

Tussen haakjes : Facebook wordt toch zo stilaan een internationale ramp - een gevaarlijker neefje van Big Brother.

2 comments:

Pablo Carpintero said...

Gewoon onvoorstelbaar. Hebben ze bij de BIVV compleet de pedalen verloren ? Lees ook : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=K63IIPFN.

En bestaat er niet zoiets als de wet op de privacy ?

Pablo Carpintero said...

Lees : http://www.vandaag.be/binnenland/83956_choquerende-bivvcampagne-aangepast.html.

Het heeft dus nog niet te lang geduurd eer deze ****s (vul in naar believen) hun staart ingetrokken hebben.

Maar mijns inziens is dit niet voldoende : die campagne moet afgelast worden.