NIMBY

Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/996/Economie/article/detail/1350433/2011/11/19/Politici-drijven-autosector-weg.dhtml.

De autosector staat op zijn achterste poten wanneer de formateur (véél le laat) noodzakelijke besparingsmaatregelen aanmeldt.

Die hypocrisie komt me de neusgaten uit. Wanneer een of meerdere autofabrieken moeten wijken voor de hebzucht van de stakehouders en soms door de onkunde van het management dan moet dat maar : de wetten van de markt weet je wel.  Wanneer de overheid - in het algemeen belang - maatregelen uitwerkt die de winstmarge enigzins zouden kunnen beperken is het land te klein. 

En die dames en heren in de automobielsector weten toch ook dat de leasing in ons land tot een echt waterhoofd is uitgegroeid en bijna nergens anders zo'n omvang heeft aangenomen ? Hoe stellen hun fabrieken het dan in andere landen ? ZIjn die dan op sterven na dood ?

Daarenboven : zij die geloven dat de assemblagesector in België zal overleven en daarom verder moet gesteund worden zijn niet alleen naïef, maar ook dom.

NB : let er op dat ik voor één keer niet het woord aandeelhouders maar stakehouders gebruikt heb.

No comments: