Turkse Belgen

"Toen de regering in 1993 besliste de legerdienst af te schaffen ging er een zucht van verlichting door de Belgische jeugd. Vandaag moet je bijna veertiger zijn om nog het vaderland gediend te hebben en herinneringen te kunnen ophalen aan je tijd als milicien. Die herinneringen gaan vaker over tijdverlies dan over camaraderie.

Voor Belgische Turken of Turkse Belgen ligt dat net iets anders. Wie de dubbele nationaliteit heeft, blijft verplicht in Turkije zijn legerdienst te doen. Ze beschouwen het ook niet als een gebrek aan loyauteit tegenover ons land. Ze zijn niet alleen trots op hun Belgische nationaliteit, maar ook op hun Turkse. Dat ze in ruil verplicht zijn hun dienstplicht te vervullen, wordt blijkbaar niet als een halszaak beschouwd."


Lees verder : http://www.demorgen.be/dm/nl/2462/Standpunt/article/detail/1355580/2011/11/30/Geldklopperij.dhtml.

Dat de Turkse Belgen of de Belgische Turken  moeten betalen om aan die verplichting te ontsnappen vindt de journalist blijkbaar wel een halszaak.

Voor mij is dat niet de grond van de zaak. Ik vind gewoon het idee van een dubbele nationaliteit totaal verwerpelijk. In het leven moet men durven kiezen - en wanneer men dat niet doet zal het wel zijn omdat er meer individuele voordelen dan nadelen aan verbonden zijn zeker ?

No comments: