CEO

Opgemerkt in een lezersreactie op de website van Knack. De schrijver hanteert een zeer scherpe en bittere pen, maar heeft overschot van gelijk.

"Waarom moeten die CEO's eigenlijk zoveel verdienen? Omdat ze veel verantwoordelijkheid hebben? Ik ken genoeg beroepen waar de verantwoordelijkheid zo hoog is dat leven of dood ervan afhangt: huisdokters, specialisten, chirurgen, brandweermannen, ambulanciers, enz. De meesten van deze verdienen ook meer als de gemiddelde arbeider, maar dat verschil is nog normaal te noemen in verhouding met hun studies, beschikbaarheid(dag & nacht) en hun verantwoordelijkheid met bijhorende stress. Van zo'n graaiende CEO kunnen we dat bezwaarlijk zeggen, die wordt enkel maar meer betaald naarmate z'n psychopathische kenmerken groter zijn. Zijn taak is om zo onverschillig mogelijk te zijn voor elk menselijk leed en enkel te focussen op de cijfers no matter what! Zo'n CEO doet ook altijd of de goede prestaties van het bedrijf volledig door hem komen, terwijl ik zou denken dat de meerwaarde van een bedrijf grotendeels zit in het werk wat z'n werknemers uitvoeren. Zonder het personeel die het werk effectief uitvoeren zou een CEO NIETS verwezenlijken!"

Zie : http://trends.knack.be/economie/nieuws/beleid/de-maeseneire-adecco-waarom-schaffen-we-het-dubbele-vakantiegeld-en-de-eindejaarspremie-niet-af/article-4000083127181.htm#reviews.

1 comment:

Pablo Carpintero said...

"Ondernemers kunnen best uit België wegvluchten. Met die uitspraak lokte de ceo van het uitzendbedrijf Adecco dit weekeinde grote deining uit. Het was wel niet de eerste keer dat Patrick De Maseneire in België die raad kwam geven. Hetzelfde zei hij in oktober vorig jaar al in Knokke op het bedrijvencongres Leaders Meet & Greet. En ongetwijfeld heeft hij dat in andere forums ook al verkondigd, maar zonder de aanwezigheid van media."

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=GC3P2EFR.

Quod erat demonstrandum, of zo iets ...