Treinen naar Lourdes

"Organisatoren van bedevaarten en vertegenwoordigers van het Mariaal heiligdom in Lourdes voeren onderhandelingen met de Franse Spoorwegen. Zij willen betere garanties van de Spoorwegen.Vorig jaar waren er grote problemen met de bedevaartstreinen. Deze treinen kampten meestal met grote vertragingen. De vertrekuren van de treinen werden vaak pas twee dagen op voorhand medegedeeld. De tarieven werden verhoogd met 5 procent terwijl overeengekomen was dat de verhoging maximaal 2,5 procent zou bedragen. Ook de rijtuigen die werden ingezet voor het transport van zwaar zieken waren helemaal niet aangepast voor dit vervoer.

De onderhandelingen die momenteel gevoerd worden moeten leiden tot de nodige waarborgen. Het akkoord zou al op 3 mei ondertekend worden en zal slaan op de periode 2013-2017. Elk jaar doen zo’n 350 speciale bedevaarttreinen Lourdes aan."

Lees : http://www.rorate.com/nieuws/nws.php?id=70970.

Dit is een regelmatig opnieuw opduikend bericht. Indien er bij de Franse spoorwegen geen sprake is van slechte organisatie of incompetentie, dan moet er toch enige kwaadwilligheid mee gemoeid zijn ?

No comments: