Secretaressedag

Ik heb er in zeven en dertig jaar in alle soorten en maten meegemaakt (ik had bijna "gekend" geschreven, maar dat werkwoord heeft intussen een totaal andere betekenis gekregen). Van echte kwaadaardige karikaturen die alleen leefden om anderen het leven zuur te maken tot zeer toegewijde en efficiĆ«nte dames. Competente en totaal incompetente exemplaren.  Dus een perfecte doorsnee van het volkje dat je in ieder bedrijf of administratie kan tegenkomen op alle niveau's van algemene directie tot  toiletdame.

Waarom moet dat beroep dat nu naar het schijnt "administrative professional" gaat heten speciaal in de bloemetjes gezet worden ? Een bloemetje in plaats van een al dan niet welverdiende loonsverhoging ? Het afkopen van een slecht geweten ? En is dat geen sexuele discriminatie ? Naar het schijnt zijn er steeds meer mannelijke exemplaren.

Toch kan ik die dag niet volledig in stilte laten voorbijgaan. Hoewel ... het enige dat er echt over die dag te zeggen valt staat in Wikipedia :

"Aardgasreserves" en "Secretaressedag" zijn de langste woorden die in woordenboek Van Dale staan en die je met 1 hand kunt tikken, de linkerhand, als je met tien vingers tikt.

No comments: