Seksuele intimidatie

Eens een abces openbreekt is er geen houden aan de stroom van etter :

"De Vlaamse ex-radiopresentator Jos Ghysen (85) heeft volgens gewezen VRT-producer Kris Smet jarenlang een medewerkster van de openbare omroep seksueel geïntimideerd. Dat zei ze dinsdagavond in het televisieprogramma Reyers Laat."

Lees : http://www.vandaag.be/binnenland/95555_jos-ghysen-agresseerde-vrtmedewerkster.html.

Dat zal dan wel waar zijn en het is zeker afkeurenswaardig, maar de openbare moraal was toen nog veel strenger op bepaalde gebieden, en hypocrieter op andere gebieden dan nu. Er is zoiets als een sexuele revolutie over ons heen gespoeld die heel veel zaken, meestal terecht, en soms onterecht, in een ander wettelijk daglicht heeft gesteld. En  het gaat hier niet meer om onweerbare kinderen maar om vrouwen die normaal gesproken hun mannetje hadden moeten kunnen staan. Misschien deden ze niets omdat het toen door de maatschappij in het algemeen nog niet als een ernstige beschadiging van het individu beschouwd werd. Of deden ze niets omdat ze hun carrière hoger inschatten en niet in gevaar wilden brengen ? Wie zal het nog zeggen ?

Het is zonder meer zo dat de heren hun handen moeten leren thuis houden en hun gedrag niet door hun onderbuik mogen laten beheersen. Maar indien we alle vroegere gedragingen gaan meten met huidige maatstaven mogen we zeker niet vergeten Attila de Hun en don Juan op het matje te roepen, en keizer Karel kende er ook wat van ...

Dus : allons, allons, mesdames, un peu de sérieux et un peu de retenue s'il vous plait. Eeuwen lang waren jullie veel te terughoudend en te braaf, nu misschien een beetje te weinig, zeker voor bijna "historische" gevallen.

Maar zoals ik al schreef : de sluizen staan wijd open en de media hebben vrij spel.

1 comment:

Pablo Carpintero said...

Aanbevolen : http://www.knack.be/tja-kan-het-dan-nu-stoppen-aub/opinie-4000086150589.htm.