Pretentie

Ollanders : wat een pretentie ! Wat een hoogmoed !

Over de crisis bij onze noorderburen, lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/2461/De-Gedachte/article/detail/1428214/2012/04/24/Belgische-toestanden.dhtml.

Il citeer : " 'Belgische toestanden', kon je maandag her en der lezen in de commentaren. Maar vermoedelijk is het erger en zal het niet lang duren voor 'Hollandse toestanden' wereldwijd een gevleugeld woord gaat worden voor een hopeloze politieke patstelling - en dat zonder taalgrens."

Waarom zouden problemen elders in de wereld "Hollandse toestanden" genoemd worden behalve dan in de Hollandse media ?  Onze planeet draait nog altijd rustig rond haar as !

De polderbewoners uit het Noorden denken blijkbaar nog altijd dat ze het brandpunt van de wereld zijn, "the shining city on the hill, for the whole world to see", zelfs wanneer hun kot in lichterlaaie staat ! Een baken voor de wereld, zelfs in rampspoed.

Brrr.

2 comments:

Pablo Carpintero said...

Iedereen weet dat ik de zelf gekroonde rating - pausen verafschuw. Maar dat Nederland zijn derde ster of A staat te verliezen ? Dan gaat de wereld echt ten onder !

I just can't wait !!

Anonymous said...

Exit "gidsland"