Asielbeleid

"De VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR noemt de asielcrisis ‘onaanvaardbaar'. ‘Deze winter komt niet als een verrassing. De regering is te laat met haar oplossingen.'

‘De manier waarop België asielzoekers behandelt, is in strijd met internationale wetgeving. Het is onbegrijpelijk dat in Brussel mensen worden gedwongen om op straat te leven.' De UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties, reageert via haar Europese woordvoerder ... scherp op het falende asielbeleid."

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=6433077C.

We worden  wéér de les gelezen. Nog maar eens. Waarschijnlijk wel terecht ook. Maar toch steekt het : zet de deuren wagenwijd open (of laat de deuren wijd open staan) en dan krijg je nog kritiek bovenop.

Wordt er even streng opgetreden tegen andere landen die in een vergelijkbare toestand verkeren ?  Blijkbaar niet tegen de landen waar de asielzoekers vandaan komen, want daar is het al te laat en dat zou daarenboven politiek incorrect zijn. Want de soevereiniteit van die landen moet wel gerespecteerd worden. Of heeft het feit dat het Europees bureau in Brussel gevestigd is er ook iets mee te maken ?

En heeft die woordvoerder ooit al eens de krottenwijken van de grote Amerikaanse steden, Latijns Amerika, Afrika en Azië bezocht ? Zou er daar niet beter geprotesteerd worden ? Dat armoede  niet de verantwoordelijkheid van de UNHCR is ? Van de UNO dan wel - zoniet dient die ganse UNO tot niets.

Asielopvang is in het beste geval "kurieren am Symptom", dweilen met de kraan open. Laat ons proberen de oorzaken aan te pakken in plaats van de gevolgen te bestrijden. Dat is een werk van zeer lange adem, van generaties, maar nu gebeurt er niets.

4 comments:

pablo said...

Toevallig lees ik : http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2010/11/29/alleen-de-vn-kan-het-klimaat-redden.

Dan is toch alle hoop verloren ?

Pablo Carpintero said...

Het is inderdaad zo dat geen mens en zeker geen kind op straat mag slapen ; en dat niet alleen in de vrieskou, maar nooit niet.

Maar aan de ene lant vergeet onze schijnheilige maatschappij het probleem zolang het niet vriest.

En anderzijds mag winterse noodopvang geen openstaande uitnodiging blijven voor allen die hier hun geluk willen komen beproeven.

Pablo Carpintero said...

Lees : http://www.vandaag.be/binnenland/53202_premier-leterme-moelijk-om-opvang-op-tijd-klaar-te-krijgen.html.

Die man is echt onbetaalbaar. Op tijd voor wat ? De winter 2019 - 2020 ?

Pablo Carpintero said...

Het is schandalig, vindt Elio Di Rupo, dat in ons land gezinnen asielzoekers met kinderen in deze vrieskou op straat moeten zien te overleven. ‘We mogen dat niet onderschatten, er is een enorm probleem. We zijn het slachtoffer van filières, omdat we aan mensen over de hele wereld de indruk hebben gegeven dat het geld hier voor het oprapen ligt.'

'Er zijn vier keer meer asielaanvragen in België dan in andere Europese landen, vier keer! We moeten de filières uitschakelen en werk maken van snellere procedures. Als asielzoekers een negatief advies krijgen, moeten we hen terugsturen naar hun landen van herkomst. Een meer rechtvaardige en een strengere houding, daar hebben we hier nood aan.'

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=78332KJR&kanaalid=1597.

Dat weet die man toch ook niet pas sedert gisteren ?