Fifa

"Er schuilen risico's in de WK-kandidatuur van België en Nederland, schrijft de Fifa in een inspectierapport. Op het onderdeel 'overheidsgaranties' geeft de Wereldvoetbalbond de Lage Landen de kwalificatie 'gemiddeld risico' mee. Al onze rivalen doen beter met 'laag risico'."

Lees (al dan niet) : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=5A32AIKH&word=fifa.

Laat onze "rivalen" maar doen ! Ik sta nog altijd versteld van de arrogantie van die voetbalhogepriesters en de vanzelfsprekendheid waarmee ze nationale overheden menen te mogen manipuleren. Bij hen gaat het al lang niet meer om sport maar om geld.

Gelukkig lijkt het voor de Benelux de goede kant uit te gaan : geen wereldkampioenschap. De risico's voor de Fifa worden toegelicht. Over de risico's voor de organiserende landen wordt overal zedig gezwegen, want die zijn stukken groter dan voor de Fifa , en blijkbaar zijn ze nog niet groot genoeg : de Fifa wil meer.

Weg met dat arrogante circus !

Overigens wordt het pijnlijk om zien hoe de nationale regeringen meer en meer de pedalen verliezen ; ze gaan door de knieën voor (al dan niet betekenisvolle) internationale organisaties, voor speculatoren, voor banken, voor multinationals, voor belangengroepen, voor sportbonden enz ... nog maar eens een perfide gevolg van de vrije markteconomie en van de globalisatie.

1 comment:

Pablo Carpintero said...

Lees ook : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20101117_040.

Fe Fifa eist dat de Belgische wetgeving aangepast wordt ! Eist !!!

Ge moet maar durven ! Waar haalt dat organisme zijn autoriteit vandaan ? Hebben wij die bonzen verkozen ? Eisen ?!?