België

"Het ideale België zou een België zijn dat een programma voor borstkankeropsporing zou uitwerken in plaats van te bestuderen hoe BHV moet worden ommuurd. Waar men zich zou afvragen hoe men één Brusselaar op twee aan een job kan helpen in plaats van modellen door de computer te jagen om het ene of het andere gekwetste ego gelijk te geven.

Het ideale België is België zonder meer. Een ongelooflijk luilekkerland, met het verkeerde klimaat, het verkeerde accent, de verkeerde geschiedenis, maar met die fantastische gave om anders te zijn en toch verenigd. Met als enige opdracht: banden smeden, van elkaar leren, elkaar leren kennen. Een ontmoetingsplek tussen de Latijnse en Germaanse cultuur: tedzju wat een uitdaging!"

Béatrice Delvaux in : http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2010/11/17/waarom-hou-ik-van-belgi%C3%AB.

Amen !

4 comments:

Johan said...

Mooie dromen ...
En nu realistisch : volgens mij is het groter en groter gebrek aan berichtgeving in Vlaanderen over Wallonië en omgekeerd door de pers de laatste 20 jaar een grote oorzaak dat franstaligen en nederlandstaligen mekaar niet meer begrijpen. Onbekend is onbemind en onbegrepen. Ikzelf prijs me gelukkig dat ik in mijn professioneel leven dagelijks mag samenleven met franstalige collega's : Brusselse, Waalse, eventueel van allochtone oorsprong.

Pablo Carpintero said...

Ik ben met pensioen gegaan op 31.12.2000 - ik heb mijn werk geen seconde gemist. Wel het dagelijkse contact met mensen van alle nationaliteiten en pluimage ; en eerst en vooral met de Waals collegas. En ik probeer de open geest die ik toen had ook open te houden : media en omgeving doen hun uiterste nest om die dicht te laten slibben.

Provincialistische kleingeestigheid is een ramp !

Keep the home lamp burning, Johan !

Pablo Carpintero said...

Ik bedoel mijn open geest op dat gebied. Er zijn veel andere domeinen waar ik geen "rede" meer wil horen. Ik citeer : graaizucht, vrije markt, globalisering, ander profit-centered rotzooi, politiek correct gebazel enz ...

Johan said...

Oef! Bedankt voor de geruststelling; het zou niet goed zijn "for someone on your age to mend his ways". Please stay contrarian, and now and then some confusion is fine with me.