Hou je water op !

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DU328IMT&word=hou+je+water+thuis+op, hoewel je dan de mooie grafiek in de krant moet missen.

Ondertitel : "Insijpeling in grond of tuin houdt overtollig regenwater vast aan de bron".

Is er iemand die een ogenblik ernstig gelooft dat de veralgemening van "hou je water thuis op" ook maar iets aan de ramp van de voorbije dagen veranderd zou hebben ?

Wat er allemaal al niet bestudeerd wordt in dit land. Overleg en werkgroepen à volonté, maar resultaten ? En wat doen we met dichtgebouwde gebieden, wat doen we met huizen met koertjes van niemendal ?

Overigens, wat is "overtollig" regenwater, en hoe kan je dat "aan de bron" vasthouden ? Slordig journalisme !

4 comments:

Pablo Carpintero said...

En hebben die geleerde dames en heren er al aan gedacht dat het zo groot mogelijk verbruik van regenwater ook niet altijd ideaal is ? Misschien ideaal in de winter, maar regenputten zijn beperkt van inhoud en hebben de neiging in de zomer nogal snel droog te vallen ...

Pablo Carpintero said...

En de oppervlakte van de regenputten vermeerdert ook de oppervlakte waar water niet in de bodem kan dringen, of niet toch ?

davy said...

stimuleren voor putten te laten boren en aansluiten op uw waternet??maar ja das dan niet goed voor watermaatschapij zeker...

ook verbieden van parkings in beton of asfalt en verplichten in grave aan te leggen (of toch gedeeltelijk). zodat water door de grond kan sijpelen.

ook steden en gemeentes verplichten grachten aan te leggen en onderhouden!! ook de boeren.(want zij rijden ze dicht)

Pablo Carpintero said...

Come again ??