Komen eten

"De Belgische keuken blijkt niet zo'n goede reputatie te hebben. Ons land eindigde pas op de zesde plaats in een enquête over de beste gastronomie in Europa.

Reizigerswebsite Europe Zoover peilde bij 10.000 mensen op het internet naar de beste keuken in Europa. De Italiaanse keuken blijkt het populairst met 24 procent van de stemmen. Spanje (14 procent) en Frankrijk (13 procent) vervolledigen de top drie."

Lees : http://www.vandaag.be/bizar/52210_belgische-keuken-niet-populair-in-europa.html.

Ik haat lijstjes. Om het even wie kan om het even welk lijstje maken over om het even welk onderwerp. Enige kennis terzake is niet nodig noch vereist. Lijstjes maken is niet moeilijk. Je moet ze alleen in de media krijgen, en dat is ook niet zo moeilijk meer. Over Zoover wil ik geen oordeel vellen want ik weet er niets over, behalve dat een een website lijkt waarvan er dertien in een dozijn gaan.

Dat gezegd zijnde hebben ze wat België betreft misschien geen ongelijk : in onze eetgelegenheiden heersen veel pretentie en torenhoge prijzen, maar men vindt steeds minder kwaliteit in het bord.

1 comment:

Anonymous said...

Er zijn gelukkig nog enkele betaalbare uitzonderingen !